Εβδομήντα δύο πληρώματα στη λίστα συμμετοχών του Κυπριακού Ράλι 2016

Πολύ μεγάλη ήταν φέτος η συμμετοχή πληρωμάτων στο ετήσιο Κυπριακό Ράλι που ολοκληρώθηκε στις 9 Οκτωβρίου, με μεγάλο νικητή τον Alexey Lukyanuk από τη Ρωσία. Ο Ρώσος οδηγός, με ένα ford Fiesta R5, ήρθε πρώτος σε σύνολο εβδομήντα δύο συμμετοχών αγωνιστικών πληρωμάτων, κατακτώντας μάλιστα την πρωτιά στις 11 από τις 13 συνολικά ειδικές διαδρομές του Ράλι. Να σημειώσουμε ότι η φετινή διοργάνωση ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση μιας λιγότερο ειδικής διαδρομής, καθώς ακυρώθηκε από τους διοργανωτές για λόγους ασφάλειας η μία από τις 14 διαδρομές του Ράλι Κύπρου 2016 και πιο συγκεκριμένα η προ τελευταία της προγραμματισμένης σειράς.

Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι η νίκη του Ρώσου οδηγού έχει διπλή σημασία, καθώς πέρα από τη νίκη στο Ράλι Κύπρο, ο Alexey Lukyanuk, με αυτή του την πρωτιά, κατάφερε ουσιαστικά να βρεθεί στη δεύτερη θέση της κατάταξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι. Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική εάν υπολογίσουμε το γεγονός ότι ο εθνικός αγώνας Ράλι της Κύπρου είναι ο τελευταίος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αντίστοιχα ήταν ο πέμπτος κατά σειρά αγώνας του Πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής, αλλά επίσης και ο τέταρτος γύρος του Κυπριακού Πρωταθλήματος Ράλι.rally-792377_960_720

Στη δεύτερη θέση του αγώνα τερμάτισε ο Marijan Griebel από τη Γερμανία με Skoda Fabia R5 και ακολούθησαν κατά σειρά στην τρίτη και στην τέταρτη θέση της κατάταξης οι R. Simarcis και David Botka με Skoda Fabia R5 και Citroen DS3 αντίστοιχα.

Το πρώτο κυπριακό πλήρωμα στο Ράλι Κύπρου 2016 ήταν αυτό του Χρίσου Δημοσθένους και του Πάμπου Λαού, το οποίο κατέλαβε την πέμπτη θέση της κατάταξης με ένα Mitsubishi Lancer Evo 9.

Με την ολοκλήρωσή του φετινού ράλι, συμπληρώθηκαν 46 επιτυχημένες διοργανώσεις από το 1970 και μετά, όταν πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το Ράλι Κύπρου, το οποίο κατάφερε πολύ γρήγορα στη συνέχεια, μόλις από το 1973, να γίνει μέρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι της F.I.A.