Οι περισσότερες σελίδες είναι κατά πολύ μεγάλο ποσοστό αφιερωμένες σ’ ένα κεντρικό θέμα. Εδώ το κεντρικό θέμα είναι νέα γενικού ενδιαφέροντος που συνήθως δεν λαμβάνουν την ανάλογη προσοχή όταν παρουσιάζονται από τα δελτία ειδήσεων ή από τις ιστοσελίδες με ροή ειδήσεων. Κάποια μάλιστα από τα άρθρα που παρουσιάζονται μπορεί και να μην έφτασαν μέχρι τις σελίδες και το autocue ενός εκφωνητή ή τις κεντρικές σελίδες των νέων καθώς είτε δεν αποτελούν αυτό που λέγεται “πρώτη είδηση” είτε γιατί ο ανάλογος χώρος καταλήφθηκε από πιο συνταρακτικά και πιο “οικονομικά” νέα με τον όρο να σημαίνει νέα που “πουλάνε” περισσότερο.

Δεν “πουλάει” π,χ, ένα νέο ότι οι καθηγητές πληρώνονται 3 φορές περισσότερο από τους υπόλοιπους, η ότι η Κύπρος προσφέρει μυστικούς πολιτικούς γάμους. Είναι όμως νέα που με πιο ενδελεχή ανάλυση αποκαλύπτουν όλη την νοοτροπία και τον τρόπο ζωής της Κύπρου ειδικά σε μια περίοδο αβεβαιότητας και προβληματισμού μετά την έξοδο από την κρίση και το κρίσιμο ερώτημα του πως θα διαμορφωθεί το μέλλον.

Πολλά επίσης αποκαλύπτουν και οι ειδήσεις για τις σχέσεις της Δημοκρατίας της Κύπρου και της κατεχόμενης Βόρειας Κύπρου καθώς κάποιοι προσπαθούν να βρουν λύση και το νησί να ξαναγίνει ενιαίο και κάποιοι άλλοι αρνούνται ακόμη και να γυρίσουν τα ρολόγια μια ώρα πίσω για να μην έχει καν το νησί ενιαία ώρα.

Με πιο απλά λόγια τα άρθρα που περιέχονται εδώ μπορεί να είναι φαινομενικά ειδήσεις δεύτερης και τρίτης επιλογής αλλά που με πιο προσεκτική ανάλυση μπορούν να αποκαλύψουν πολλά περισσότερα. Ακόμη και από μια απλή στατιστική για το πόσοι τουρίστες επισκέφτηκαν την Κύπρο.