Οι Κύπριοι Πολίτες Διχάζονται για το Πρόσωπο του Νίκου Αναστασιάδη

Σίγουρα κανείς δεν περιμένει πως ένα δημόσιο πρόσωπο και μάλιστα στον τομέα της Πολιτικής θα καταφέρει ποτέ να ενώσει έναν ολόκληρο λαό. Στην περίπτωση του Νίκου Αναστασιάδη, ωστόσο, υπάρχει πλήρης διχασμός ως προς την ποιότητα της διακυβέρνησής του. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που διενεργήθηκε από το IMR σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, οι Nikos Anastasiadisμισοί πολίτες της Κύπρου θεωρούν πως ο Αναστασιάδης έχει επιδείξει θετικό έργο. Οι υπόλοιποι δεν έχουν την ίδια άποψη.
Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν εξαιρετικά κρίσιμα για την Κύπρο, με πολλά σημαντικά γεγονότα να λαμβάνουν χώρα. Συγκεκριμένα, υπήρξε κούρεμα καταθέσεων και πολλοί θεωρούν ότι ο Αναστασιάδης έπραξε εξαιρετικά λανθασμένα με την συγκεκριμένη του απόφαση. Στο θερμό θέμα του Κυπριακού επίσης υπάρχουν αντιδράσεις, ως προς την σωστή κατεύθυνση που πήρε η Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτά είναι τα μεγαλύτερα ερωτηματικά αναφορικά με τη διακυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη.
Από την άλλη πλευρά, όλοι αναγνωρίζουν πως η έξοδος από το Μνημόνιο ήταν ένα θετικό γεγονός. Είναι ωστόσο άξιο περαιτέρω ανάλυσης το γεγονός ότι η συνολική του διακυβέρνηση κρίνεται σαφώς πιο θετικά από τις επιμέρους ενέργειες του Προέδρου. Κάτι τέτοιο σαφώς και σχετίζεται με την αδυναμία του Αναστασιάδη να τηρήσει πλήρως τις δεσμεύσεις που είχε κάνει προεκλογικά. Πιο αναλυτικά, το 60% των ερωτηθέντων κρίνουν
πως δεν έχουν τηρηθεί αυτές οι δεσμεύσεις και αυτό είναι σοβαρό πλήγμα για την αξιοπιστία του Κύπριου πολιτικού.
Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι ο Νίκος Αναστασιάδης έχει ήδη 4 χρόνια διακυβέρνησης στο ενεργητικό του και η Κύπρος βρίσκεται μόλις ένα έτος προτού οι πολίτες της κληθούν να αποφασίσουν για το μέλλον. Οι Προεδρικές εκλογές θα λάβουν χώρα κανονικά το 2018 και είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η περίοδος που διανύει η Κύπρος, τόσο σε θέματα οικονομίας όσο και σε θέματα διεθνούς πολιτικής και χειρισμού των πιο σημαντικών ζητημάτων της σε παγκόσμιο επίπεδο. Επομένως, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρατηρήσει κάποιος την διαμόρφωση της κοινής γνώμης αυτή την χρονική στιγμή.