Ράλι Κύπρου: Οι πολίτες πρέπει να δουν τα “τεράστια οφέλη”

Η ταλαιπωρία των πολιτών λόγω του μποτιλιαρίσματος που προκλήθηκε από το κλείσιμο πολλών δρόμων στο κέντρο της Λευκωσίας εν όψει του ετήσιου Ράλι Κύπρου θα πρέπει να συνυπολογιστεί σε σχέση με τα οφέλη που αποκομίζει η πρωτεύουσα και η Κύπρος γενικότερα από τη διεξαγωγή του Ράλι, δήλωσαν οι διοργανωτές. Παράλληλα, εξέφρασαν την ειλικρινή τους συγγνώμη και συμπαράσταση για το χάος και τον συνωστισμό που δημιουργήθηκε στους δρόμους, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα τα οφέλη που απολαμβάνει η Λευκωσία και η Κύπρος από την διοργάνωση του Ράλι «τεράστια».download

Οι διοργανωτές τόνισαν επίσης ότι είχαν αλλεπάλληλες συναντήσεις με την αστυνομία, προκειμένου να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν από κοινού το αποτελεσματικότερο δυνατό πλάνο, με στόχο τον περιορισμό της ταλαιπωρίας για το κοινό στο ελάχιστο εφικτό επίπεδο. Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, το πλάνο προβλήθηκε εκτενώς, τόσο στα μαζικά μέσα επικοινωνίας, όσο και στα κοινωνικά δίκτυα. Ωστόσο, θεωρούν ότι μέρος του προβλήματος οφείλεται στην αστική δομή της Λευκωσίας και πιο συγκεκριμένα στην απουσία περιφερειακής οδού περιμετρικά της πόλης, η οποία θα μπορούσε να ανακουφίσει τον συνωστισμό και θα επέτρεπε την διεξαγωγή και άλλων παρόμοιων διοργανώσεων που θα προσέλκυαν πλήθος κόσμου.

Τέλος, οι διοργανωτές ενημερώνουν το κοινό ότι το Ράλι Κύπρου 2016 καλύφθηκε από πολλά διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, προσεγγίζοντας με τον τρόπο αυτό ένα ευρύ κοινό 18 εκατομμυρίων θεατών ανά τον κόσμο. Το συνάλλαγμα που εισέρευσε στη χώρα ως αποτέλεσμα της διοργάνωσης του Ράλι ήταν περισσότερα από €10 εκ., ενώ υπήρξαν και πολλά άλλα οφέλη για το νησί, όπως υποστήριξαν. Το Ράλι Κύπρου μετρά ήδη μια μακρά ιστορία 45 ετών και εδώ και δύο χρόνια συμμετέχει σε δύο περιφερειακά πρωταθλήματα (Ευρωπαϊκό και Μέσης Ανατολής) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), όντας το μοναδικό Ράλι στον κόσμο που παίρνει μέρος σε δύο πρωταθλήματα ταυτόχρονα. Φέτος οι οδηγοί κάλυψαν δεκατέσσερις ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 822,47 χιλιομέτρων, από τα οποία τα 214,17 ήταν μικτής επιφάνειας (χώμα/άσφαλτος).